Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuws

 • Terugdringen emissies rwzi's

  STOWA en de waterschappen doen op rwzi's intensief onderzoek naar de uitstoot van broeikasgassen, zoals lachgas en methaan. Ook wordt er gekeken hoe de uitstoot van deze broeikasgassen op de zuiveringen kan worden verminderd.

 • Onderzoek om ‘oud-Hollandse’ vis in Vinkeveen te behouden

  In de Vinkeveense plassen wordt gewerkt aan het behoud van de kwabaal. Met financiële steun van provincie Utrecht probeert een onderzoeksteam van Stichting RAVON één van de laatste populaties kwabalen van Nederland veilig te stellen.

 • Hoogwater aan de Maas nu nog uitzonderlijk, straks steeds vaker

  De Maas heeft deze week een afvoerniveau bereikt van meer dan 3.000 m3/s. Een afvoer van meer dan 3.000 m3/s is slechts twee keer eerder voorgekomen sinds in 1911 is begonnen met afvoermeting in de Maas: rond de jaarwisseling van 1925/1926 en tijdens de kerstperiode in 1993.

 • Geef blauwalg door met de Bloomin’ Algae-app

  Iedere zomer teisteren blauwalgen ons oppervlaktewater. Blauwalgen (of cyanobacteriën) kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Wetenschappers van Wageningen University & Research hebben een gratis app ontwikkeld waar je nu zelf blauwalg kunt melden.

 • Beter inzicht in de invloed van klimaatverandering op kustgebieden in de komende eeuw

  Onderzoekers van IHE Delft, Twente University en onderzoeksinstituut Deltares hebben de interactie van zandstranden met riviermondingen en zeegaten bestudeerd en gecombineerd in een nieuw model.

 • Vraagafhandeling geïntegreerd in Informatiepunt Leefomgeving (IPLO)

  Per 8 juli 2021 vindt de afhandeling van vragen aan Helpdesk Water, plaats door het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO). Uw vragen worden nog steeds beantwoord door dezelfde experts, wij leveren dezelfde kennis, en werken nu nog meer geïntegreerd.

 • Vraagafhandeling geïntegreerd in Informatiepunt Leefomgeving

  Per 8 juli 2021 vindt de afhandeling van vragen aan Helpdesk Water, plaats door het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO). Uw vragen worden nog steeds beantwoord door dezelfde experts, wij leveren dezelfde kennis, en werken nu nog meer geïntegreerd.

 • Beoordelingskader koudelozingen

  Wat zijn de effecten van koudelozingen op de waterkwaliteit en ecologie? Dit is een belangrijke vraag voor waterbeheerders die vergunningaanvragen voor aquathermie-installaties beoordelen. Het onlangs verschenen WARES-rapport over koudelozingen bij winning van thermische energie uit oppervlaktewater (TEO) biedt handvatten bij het beantwoorden van die vraag.

 • Save the date! Netwerkdag Medicijnresten

  Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  organiseert 8 maart 2022 de Netwerkdag Medicijnresten.

 • Wilgentenen voor sepia’s geplant

  Jaarlijks trekken sepia’s (of zeekatten) van de Noordzee naar de Oosterschelde om te paren en hun eitjes af te zetten. Ze doen dat vanaf half april, als het Oosterscheldewater opgewarmd.

meer nieuws