Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe 4-inch RVS bronpomp

Nieuwe 4-inch RVS bronpomp

 

KSB heeft een nieuwe serie bronpompen op de markt gebracht. De nieuwe UPAchrom-100-serie leent zich voor watervoorzienings- en bevloeiingstoepassingen alsook voor gebruik in kleinere systemen voor daling van het grondwaterpeil. De maximale opvoerhoogte bedraagt 550 meter, de maximale capaciteit ligt op 21.500 liter per seconde.

 

Het rendement van de hydrauliek voldoet aan de hoge eisen van de ErP-richtlijn en heeft een MEI-waarde (Minimale Efficiëntie Index) van meer dan 0,40. Dankzij de certificering conform de Franse (ACS) en Amerikaanse (NSF) normen, kunnen de pompen veilig worden ingezet in drinkwatertoepassingen.

 

Alle pomponderdelen zijn vervaardigd van roestvaststaal. De aggregaten hebben een robuuste constructie en zijn geschikt om water met een vastestof-gehalte van 50 gram per kubieke meter te verpompen. Een geïntegreerde en hydraulisch geoptimaliseerde terugslagklep voorkomt leegloop van de persleiding bij het uitschakelen van het aggregaat. Dat verkleint de kans op schade die door terugloop van de pomp kan ontstaan.

 

Voor de aandrijving kan worden gekozen uit watergevulde busmotoren met een maximaal vermogen van 7,5 kW of herwikkelbare onderwatermotoren met vermogens tot max. 18,5 kW voor zeer grote opvoerhoogten. Alle aggregaten zijn voorzien van zelfinstellende axiaallagers en drukvereffeningsmembraan waardoor ze volledig onderhoudsvrij zijn. Ruim gedimensioneerde tussenlagers in iedere pomptrap voorkomen mogelijke asafwijkingen. De speciale constructie garandeert niet alleen een optimale smering van de lagervlakken maar maakt ook horizontale installatie of inbouw onder een hoek mogelijk.

 

Door de eenvoudige opbouw op basis van het bewezen klembandsysteem is de pomp zeer servicevriendelijk. Demontage is dan ook snel en eenvoudig mogelijk. Door de verfijnde indeling van motorgrootten kan voor iedere toepassing een optimaal aandrijfvermogen worden geselecteerd. De aansluitmaten van koppelingen en aandrijvingsflenzen zijn conform NEMA-standaard.

 

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.